© 2020 Abbie Boutkabout

projecten.

Ik modereerde de boekvoorstelling van Naima Charkaoui's boek, 'Racisme: Over wonden en veerkracht'. De boekvoorstelling werd geïnitieerd door Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad.

Ik mocht een panelgesprek modereren ihkv Female Focus Festival van De Roma. Het gesprek ging over vrouwelijkheid anno 2019. Welke invulling geven we het, wat betekent vrouwelijkheid en vrouw-zijn tegenwoordig? Ik zorgde mee voor de programmatie van de sprekers en leidde het gesprek in goede banen. Een opname kan je hier beluisteren.

Voor Jurgen Delnaet en Karel Schoofs maakte ik een presentatiemap voor good boy/this can't be it!, een muzikale vertelling over het teveel aan dingen, beelden, woorden...

Van juli 2017 tot juli 2018 richtte ik in opdracht van Sociaal Fonds Podiumkunsten, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, deSingel, Toneelhuis, hetpaleis en Arenberg 'de nieuwe spelers' op, een vooropleiding theater voor jongeren van 16 tot 25 jaar. Ik voerde een vooronderzoek, stippelde een strategie uit om jongeren met een specifiek profiel toe te leiden, schreef mee aan subsidiedossiers, en maakte nog net de eerste selectieronde mee. De vooropleiding ging van start in september 2018.

Voor Rachida maakte ik haar Facebook-pagina; we beheren deze allebei. Ik ontwikkelde ook een social media campagne voor haar boeken 'Zwijg, allochtoon!' en 'Vertel het iemand' en maakte een auteurswebsite: www.rachidalamrabet.com.

Voor 'Nuff Said stippelde ik een communicatiestrategie uit op basis van hun doelstellingen: een nieuw publiek bereiken. Het evenement is uitgegroeid tot een vaste waarde in Berchem en strekt zich nu uit tot andere steden. Het publiek van tien jaar geleden is meegegroeid. De organisatie wilde dat publiek graag behouden, en daarnaast een groep nieuwe, jongere fans aantrekken.

Voor Habiba Boumaâza ontwikkelde ik een persstrategie voor de expositie 'Schipper, mocht ik overvaren?', een interactief project over de vluchtelingencrisis.

Kunsthal Extra City consulteerde me over de betrekking van de buurtbewoners bij de hervormde kunsthal en de nieuwe tentoonstellingen.

Ook voor Creative Cities verzorgde ik de perscommunicatie om aandacht te genereren voor 'TOKO139' en 'Pop Up To Date'.