© 2020 Abbie Boutkabout

mijn traject.

vroeeeeger

Ik studeerde af als cameravrouw en videoreporter, waarna ik een tijdje aan de slag ging bij de VRT voor Studio Brussel. In 2011 werd ik geselecteerd voor de schrijfopleiding SchrijversAcademie. Ik schreef opinies en blogs voor De Standaard, www.deredactie.be, Gazet van Antwerpen en Schrijverspodium.

vroeger

Van 2012 tot 2015 werkte ik bij Zomer van Antwerpen als communicatiemedewerker en publiekswerker. Van 2015 tot 2017 was ik er coördinator communicatie. Van juli 2017 tot juli 2018 richtte ik in opdracht van Sociaal Fonds Podiumkunsten, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, deSingel, Toneelhuis, hetpaleis en Arenberg de nieuwe spelers op, een vooropleiding theater voor jongeren van 16 tot 25 jaar.

nu

Samen met documentairemaker Kristof Bilsen heb ik in 2016 WoodsDoc opgericht, een nomadisch filmhuis waar we documentaires vertonen die je niet gauw vindt in België. Sinds 2017 werk ik voor Kif Kif, een beweging die strijdt tegen discriminatie en voor gelijkheid.

ook nu

Ik smijt me in projecten waaraan mensen werken die passie hebben. Doorheen de jaren heb ik een groot netwerk uitgebouwd. Ik heb de liefde voor creatieve projecten goed te pakken. Ik ben gespecialiseerd in communicatie en projectmanagement. Een eigen projectstudio beginnen was voor mij dan ook een logische keuze.

Ik ben ook verslingerd aan podcasts, en ontwikkel mijn eigen podcast: This Is What I Read. Ik spreek er met interessante gasten over boeken die hen hebben geraakt, of over hun eigen boeken. 

Daarnaast doorliep ik in 2019 het Scenarioatelier van het VAF en schrijf ik nu verder aan het scenario dat binnen het atelier werd ontwikkeld. Tenslotte werk ik ook aan een concept voor een fictiereeks.